Кинезитерапия

Кинезитерапията буквално означава лечение чрез движение и включва всички видове и форми на движението  като лечебен фактор. Тя се прилага както превантивно, така и след изкарани заболявания и други патологични състояния на организма: след оперативни състояния, навяхвания, изкълчвания, фрактури, спортни травми, тендинити, деформации, изкривявания и болки в областта на гръбначния стълб (сколиоза, кифоза, стеноза, дископатия, скованост), след ендопротезиране, дискова херния, деформираращи артрози (кокс и гонартроза) и др.

Доброто е това, че няма възрастови противопоказания и странични действия. Чрез упражнения за подобряване функцията на опорно-двигателния апарат, на дихателната и сърдечносъдовата система се подобрява качеството на живот и неговата продължителност.

Kинезиотейпинг

Кинезиолепенките са чудесен начин да се продължи и подпомогне терапията извън кабинета и имат многостранно терапевтично действие. Тези ленти са създадени изцяло от естествен материал и имат еластично качество сходно с еластичността на човешката кожа, водоустойчива е и може да се задържи от 3 до 10 дни върху кожата, в зависимост от активността на пациента. Кинезиотейпинга е полезен и може да се използва за корекция на фасциите, повдигане на кожата, стимулиране на натиска върху сухожилия и връзки, ограничаване или подпомагане на движенията и подобряване оттичането на лимфата.

Заболявания, които се повлияват добре от кинезиотейпинга:
- болки и скованост в областта на раменния пояс и ключицата;
- болки и скованост в областта на гърба и кръста, и при бременност;
- тендинит/тендиноза;
- последствията от травми на ставите;
- разтежения, навяхвания, изкълчвания;
- бурсити;
- синдром на карпалния тунел;
- спондилоза;
- хондромалация;
- ставна халтавост;
- замръзнало рамо;
- травма при ускорение при спортисти;
- след травматични отоци;
- менискални проблеми;
- радикулити, плексити;
- Сколиоза и много др.

Нагоре